Werkwijze autoschadeherstel | Belgers Eck en Wiel

Wanneer u uw schade bij ons heeft gemeld. Dit kan telefonisch of gewoon aan de balie.

• Wij nemen alle benodigde informatie met u door, zoals uw personalia, voertuig- en schadegegevens, tevens wordt een kopie van uw kentekenbewijs en groene kaart gemaakt.
• Eventueel wordt het aanrijdingsformulier samen met u ingevuld.
• Vervolgens wordt er een afspraak met gemaakt voor het uitvoeren van de reparatie.
• Indien het verzekeringswerk is, kunnen wij de financiële afhandeling met de verzekeringsmaatschappijen overnemen, middels een door u ondergetekende akte van cessie of rechtstreeks factureren aan de maatschappij.
• Daarna melden wij de schade aan uw verzekeringsmaatschappij en regelen wij, indien nodig een expert.
• Er staat altijd vervangend vervoer voor u klaar.

De gegevens van uw auto en de schade wordt door onze schademanager geinventariseerd. Hij zal hierna de omvang van de schade vaststellen en neemt deze bevindingen mee in het gesprek met uw verzekeringsmaatschappij. Alle gegevens, zoals digitale foto's, het audatex- en schaderapport, de beschadigde onderdelen en de te verrichten werkzaamheden zullen in 1 rapport richting de verzekeringsmaatschappij worden gestuurd. Dit dossier blijft tot en met de aflevering van uw auto altijd hét kenmerk voor uw schadegeval.


Demontage en Plaatwekerij

De te vervangen onderdelen worden gedemonteerd en de carrosserie wordt uitgedeukt of gedeeltelijk vervangen of gericht. Dit is een zeer belangrijk gedeelte in ons herstelproces en bepaald voor het grootste gedeelte de kwaliteit van het afgeleverde werk. Dat is ook de reden waarom Autoschade Belgers ontzettend veel aandacht geeft aan dit proces.

Wij werken met de meest geavanceerde uitdeuktechnieken en alle medewerkers op de werkvloer zijn uiteraard stuk voor stuk gecertificeerd.

Voorbewerking

Na de demontage en plaatwerkerij is het de beurt aan de voorbewerking. Dit is het proces waar uw auto er weer wat strakker uit gaat zien.

Alle nieuwe of herstelde delen worden strakgezet en voorzien van een roestwerende grondlaag.

De werkplek is voorzien van een afzuiging om stof direct af te voeren.

Hierna zal alles worden klaar gemaakt om te beginnen aan het proces van het spuiten van de nieuwe onderdelen.

Spuiterij

In de spuiterij, die geheel stovfrij is, worden de nieuwe onderdelen gespoten in exact dezelfde kleur als uw auto.

Om de onderdelen in exact dezelfde kleur als de auto te kunnen spuiten maken wij gebruik van een Colordialog computer. Deze kan op basis van de kleur van uw auto, ook wanneer deze door de zon is verkleurd, de juiste kleur selecteren en mengen.Door een constante ondersteuning van de lakfabrikant en de kleurinfo van de fabrikanten zijn wij altijd in staat om uw auto in de originele kleur te spuiten.

Autoschade Belgers gebruikt milieuvriendelijke high-solid en watergedragen lakken van het merk Spies Hecker tijdens het spuiten.

Montage

Nadat de onderdelen zijn gedroogd worden ze weer op uw auto teruggezet. Dit gebeurt op de montageafdeling.

Na het plaat- en spuitwerk wordt de auto weer opgebouwd. Onderdelen worden volgens de fabrieksgegevens gemonteerd.

Door de samenwerking met de merkdealers zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste reparatietechnieken van alle merken auto's. Er worden dan ook uitsluitend ORIGINELE onderdelen gebruikt om uw auto weer op en top te krijgen.

De auto wordt na de montage weer gecontroleerd.

Afhandeling

Na de montage wordt uw auto gratis door ons gewassen.
Wanneer wij ons werk hebben gedaan en de auto hebben afgemeld bij de verzekeringsmaatschappij nemen wij contact op met u. We bespreken een tijdstip wat voor u uitkomt om de auto op te halen.

Is alle bovenstaande geregeld? Dan kunt u met een gerust hart de weg weer op!