Schade melden

Wat te doen bij autoschade

1. Blijf in alle gevallen rustig!

2. Bij letsel of flinke materiƫle schade: bel de politie en (eventueel) een ambulance. Bij geringe materiƫle schade en als de betrokken schade en als betrokken partijen het met elkaar eens zijn over de toedracht dan hoeft de politie niet te worden ingeschakeld. Zorg er te allen tijde voor dat het schadeformulier door beide partijen juist en volledig is ingevuld en ondertekend.

3. Zijn er getuigen? Informeer naar hun naam en adres en schrijf dit op, of noteer het kenteken van de auto van de getuige. Als er namelijk verschillende lezingen zijn van een aanrijding, dan kunnen getuigen een beslissende stem hebben.

4. Kunt u niet meer verder rijden? Dan moet de sleepdienst worden ingeschakeld. Op uw groene kaart staat bijna altijd het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw verzekering. De alarmcentrale zorgt ervoor dat een sleepbedrijf uw auto weghaalt. De berger brengt de kosten in rekening bij de alarmcentrale en die zorgt er vervolgens voor dat de kosten bij uw verzekeraar worden gedeclareerd

5. Meldt uw schade aan ons en wij herstellen het!

U kunt de schade on-line melden, telefonisch melden of bij ons bedrijf langsgaan. We maken vervolgens een afspraak om de schade te herstellen. Als u bij ons langskomt is het enige dat wij nodig hebben de groene kaart en het kentekenbewijs (deel I & II) van uw auto. Indien u gebruik wilt maken van vervangend vervoer, dan dient u ook uw rijbewijs mee te nemen. Het enige dat u verder hoeft te doen, is het Europees Schade - Formulier bij uw verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon in te dienen.

Tijdens onze kantooruren (8:00 tot 17:00 uur) kunt u zonder het maken van een afspraak langsrijden. Wij helpen u desgewenst bij het invullen van het schadeformulier en het aanmelden bij uw verzekeringsmaatschappij.

Neem contact op

Doejenburg 24
4024HE Eck en Wiel
Nederland
T +31 - 0344 694 252
E info@belgersautos.nl
Routeomschrijving